Sosiaali- tai terveyshallintotiedettä opiskellen kohti maisterin tutkintoa

Sosiaali- ja terveyshallintotieteen opinnot antavat monitieteisen ja kokonaisvaltaisen asiantuntemuksen erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon johtamis-, kehittämis- ja tutkimustehtäviin, joissa ratkaistaan esimerkiksi palvelujen tuottamisen ja vaikuttavuuden kysymyksiä. Opetuksen painopistealueina ovat mm. sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden rakenne, niiden organisointi ja arviointi, sekä ohjaus ja toiminnan nykyiset ja tulevat muutokset.

Sosiaali- ja terveyshallintotieteen opintoja voit lähteä opiskelemaan tutkintotavoitteisesti Kymenlaakson kesäyliopistossa. Jos sinulla on aiempi väistyvän sosiaali- tai terveysalan koulu- tai opistoasteen tutkinto tai sosiaali- tai terveysalan ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkinto, voit aloittaa sosiaalihallintotieteen opiskelun suoraan aineopinnoista. Muuten täytyy ensin suorittaa joko sosiaali-, terveys-, hallinto- tai yhteiskuntatieteenalan tai valtiotieteen perusopinnot.

Sosiaali- ja terveyshallintotieteen aineopinnot ovat tarjolla Kymenlaakson kesäyliopistossa ja niiden lisäksi kesäyliopistossa voi suorittaa mm. tutkintoon liittyviä sivuaine-, menetelmä- ja kieli- ja viestintäopintoja. Joten kesäyliopistossa opiskelemalla voit edistää opintoja tutkintotavoitteisesti, vaikkei kesäyliopistosta voi tutkintoa saadakaan. Kun olet opiskellut tietyn määrän tutkintoon liittyviä opintoja voit hakea yliopistoon tutkinto-opiskelijaksi Avoimen yliopiston väylän tai Maisterivalinnan kautta.

Ohessa Itä-Suomen yliopiston mukainen tutkintorakenne. Aiemmilla tutkinnoilla esim. alaan liittyvällä ammattikorkeakoulututkinnolla saa hyväksilukuja joistakin osioista. Näistä saa lisätietoja kesäyliopistolta tai yliopistolta.

Sosiaali- ja terveyshallintotieteen tutkintorakenne
Terveystieteiden tai yhteiskuntatieteiden kandidaatti 180 op
-Pääaineen perus- ja aineopinnot 60 op
-Kandidaattitutkintoa täydentävät pääaineopinnot 25 op
-Muut tutkintoon sisältyvät opinnot 21 op
-Kieli- ja viestintäopinnot 14 op
-Muut opinnot, sisältää sivuaineen 60 op
Terveystieteiden tai yhteiskuntatieteiden maisteri 120 op
-Pääaineen opinnot 95 op
-Sivuaineopinnot
Yhteensä 300 op

Lähteenä Itä-Suomen avoimen yliopiston esitteet/Ulla Kekäläinen

Jätä kommentti